Arbetarrörelsen

Sveriges socialdemokratiska arbetarepati (Socialdemokraterna) bildades 1889 för att vara arbetarrörelsens politiska gren och verka för allmän och lika rösträtt för att sedan med politiken som verktyg göra vardagen bättre för vanligt folk.

Vi är en del av en folkrörelse som spänner över alltifrån fackföreningar till ungdomsförbund och bildningsförbund.

ABF
ABF är Sveriges största studieförbund med 55 medlemsorganisationer och 1 miljon cirkeldeltagare varje år – www.abf.seLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuellt i Politiken
Socialdemokraternas nyhetstidning – www.aip.nuLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

A-lotterierna
Ett flertal lotterier har gjort A-lotteriernas kunder till vinnare sedan starten 1956. Företaget har genom åren även bidragit med betydande överskott till sina ägare SAP och SSU. Idag är Kombilotteriet den största och “Drömresan” den senaste produkten i företaget. Läs mer om företaget – www.alotterierna.seLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arbetarrörelsens Tankesmedja / Tankesmedjan Tiden
Arbetarrörelsens Tankesmedja, som från och med 2006 drivs gemensamt av Socialdemokraterna, LO och ABF, har som uppgift att att på olika sätt stimulera den idépolitiska debatten. https://tankesmedjantiden.seLänk till annan webbplats.

Bommersvik
Kursgården Bommersvik ägs av SSU och SAP. Bommersvik är till för alla som söker naturnära konferens nära Stockholm – en hållbar mötesplats för konferens, möte och utbildning och en oas för återhämtning – bara 40 minuter utanför Stockholm

Bommersvik – konferens med sjöutsikt nära stockholmLänk till annan webbplats..
www.bommersvik.seLänk till annan webbplats.

Socialdemokrater för tro och solidaritet
En sidoorganisation inom partiet som ger dig möjlighet att ta din religiösa övertygelse in i det politiska arbetet. Socialdemokrater för tro och solidaritet glöder för fred, frihet och rättvisa. De vill bygga en hållbar värld där alla behövs, alla får plats och ingen diskrimineras. – www.trosolidaritet.seLänk till annan webbplats.

HBT- Socialdemokrater Sverige
En sidoorganisation inom partiet och ett förbund för homo- och bisexuella, transpersoner, queera samt dess vänner över hela Sverige. HBTs Sverige bildades 1988 som riksförening, blev ett förbund 2008 och sidoorganisation 2015. HBTs Sverige arbetar för hbtq-rättigheter i Sverige och världen, i synnerhet för homo- och bisexuellas, transpersoners och queeras mänskliga rättigheter. HBTs Sverige driver också på i frågor kring sexualpolitik i den bredaste bemärkelsen. – http://www.hbts.seLänk till annan webbplats.

LO – Landsorganisationen
LO är organiserat i ett samarbete mellan 14 medlemsförbund. Dessa förbund organiserar arbetare inom både den privata och offentliga sektorn – www.lo.seLänk till annan webbplats.

Olof Palmes Internationella Center
Palmecentret är arbetarrörelsens gemensamma organisation för internationellt utvecklingssamarbete och opinionsbildning kring internationella och säkerhetspolitiska frågor – www.palmecenter.seLänk till annan webbplats.

S-Kvinnor
S-Kvinnor är en socialdemokratisk och feministisk organisation som företräder kvinnors intressen och rättigheter – www.s-kvinnor.seLänk till annan webbplats.

Socialdemokratiska studentförbundet
Socialdemokratiska studentförbundet består av 28 klubbar och föreningar från Luleå i norr till Malmö i söder. Arrangerar kurser, debatter, föreläsningar och social verksamhet – www.s-studenter.seLänk till annan webbplats.

SSU
SSU (Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund) över hela landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. SSU är också del av den socialdemokratiska världsrörelsen med systerorganisationer i över 100 länder runt om i världen – www.ssu.seLänk till annan webbplats.

Unga Örnar
Unga Örnar, barnens förening, är en riksorganisation som finns över hela landet. Omsorg och respekt mellan människor utvecklas i ömsesidiga relationer – www.ungaornar.se

Engagera dig du också!

För ett tryggt, hållbart och jämlikt Umeå. Ett starkare samhälle med kraft att ta itu med samhällsproblemen. Du behövs!

“Samhället är människans verk. Om något är fel kan vi ändra på det.”

– Olof palme

Har du frågor om det som står på denna sida eller vill rapportera ett fel?

Do you need further information in English?

Click on the link below for more resources in English and contact us in need of further assistance.

facebook Twitter Email