Tomas Wennström

Personalnämndens ordförande

Foto: David Nordlund

Namn: Tomas Wennström 

Födelseår: 1954 

Yrkes- och studiebakgrund: Gruvarbetare, studier i idé- och lärdomshistoria vid Umeå universitet, politisk sekreterare, politisk chefredaktör.

Främsta uppdrag: Ordförande i personalnämnden, funktionshinderrådet, interreligiösa rådet och för samverkansrådet för minoriteter, Umeå kommun.

Sociala medier: Facebook

Kontakt: 070-326 76 27 / tomas.wennstrom@umea.se

Personling presentation

Mina hjärtefrågor i politiken handlar om att alla människor, oberoende bakgrund, ska ha frihet och möjligheter att kunna utvecklas och förverkliga sina bästa stämningars längtan. Så är det inte idag på grund av att vi lever i ett ojämlikt samhälle med allt för stora skillnader och orättvisor mellan människor. Därför måste alla barn få lika förutsättningar att lyckas i skolan, tillgång till kunskap och kultur. Alla vuxna måste få möjligheter att utvecklas och kunna påverka sitt arbete, sin egen livssituation och samhället. Alla äldre ska ha rätt till en trygg ålderdom. Så hänger allas rätt att utvecklas i frihet ihop med ökad jämlikhet, för mig.

…alla människor, oberoende bakgrund, ska ha frihet och möjligheter att kunna utvecklas och förverkliga sina bästa stämningars längtan. Så är det inte idag på grund av att vi lever i ett ojämlikt samhälle med allt för stora skillnader och orättvisor mellan människor.

Politiskt engagemang: Mitt politiska värv började med att jag var delaktig i anordnandet av en demonstration mot Vietnamnkriget i Kiruna på första maj 1972. När jag något år senare började jobba i gruvan blev jag fackligt aktiv. Så blev jag socialdemokrat och lärde jag mig att förstå att orättvisorna i världen, i samhället och på arbetsplatserna hänger ihop. Därför är facklig-politisk samverkan inte bara ett vackert ord för mig utan en verklig utgångspunkt för att vi tillsammans ska kunna påverka och förändra samhället och vårt arbetsliv.

När jag något år senare började jobba i gruvan blev jag fackligt aktiv. Så blev jag socialdemokrat och lärde jag mig att förstå att orättvisorna i världen, i samhället och på arbetsplatserna hänger ihop.

Boende och levnadssituation: Jag bor mitt i stan i en hyreslägenhet. Har två egna och ett bonusbarn, men alla är nu vuxna. Jag älskar att springa i skogen, fiska, läsa goda böcker, gå på teater, klassiska och rock`n`roll-konserter och stundtals plocka ner gitarren och spela själv.

Aktuella uppdrag: kommunpolitiker på heltid och sitter med i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och kommunstyrelsens näringslivs- och arbetsutskott.  Jag är ordförande i personalnämnden, funktionshinderrådet, interreligiösa rådet och för kommunens samverkansråd för minoriteter. Ledamot i pensionärsutskottet, PA-nämnden och IKTN-nämnden.

Länkar och ytterligare information:

Senaste nytt med Tomas Wennström

Bilder på Tomas

Lär känna Tomas i filmerna nedan 👇

“Samhället är människans verk. Om något är fel kan vi ändra på det.”

– Olof palme

Prenumerera på nyheter från oss

Prenumerera på nyheter från Socialdemokraterna i Umeå genom att fylla i din e-post nedan. Du får sedan ett mail där du måste godkänna prenumerationen.


Engagera dig du också!

För ett tryggt, hållbart och jämlikt Umeå. Ett starkare samhälle med kraft att ta itu med samhällsproblemen. Du behövs!

Har du frågor om det som står på denna sida eller vill rapportera ett fel?

  • Använd kontaktformuläret längst upp på denna sida.

Do you need further information in English?

Click on the link below for more resources in English and contact us in need of further assistance.

Våra sociala medie-kanaler

Dela den här sidan

facebook Twitter Email