“Det handlar i grunden om att skapa goda framtidsvillkor för våra barn och ungdomar.”

Onsdagen den 11 maj träffade Tomas Wennström (S) Lärarförbundet i Umeås ordförande Anna Olskog. De diskuterade vikten av att värna skolan och inte minst lärarnas arbetsvillkor. Så här beskriver Tomas mötet.

Något av det roligaste och mest intressanta i mitt uppdrag som ordförande i personalnämnden i Umeå kommun är att träffa och resonera med kunniga fackliga företrädare.

På förmiddagen, onsdagen den 11 maj, träffade jag Anna Olskog, ordförande för Lärarförbundet i Umeå. Det var ett mycket lärorikt samtal om arbetsvillkor, arbetsmiljö, löner och arbetsorganisation för lärarna.

Vi var helt överens om att vi tillsammans behöver skapa goda förutsättningar för att allt fler ungdomar ska vilja utbilda sig till lärare. Det handlar inte bara förbättrade arbetsvillkor för lärarna, det handlar i grunden om skapa goda förutsättningar och framtidsvillkor för våra barn och ungdomar.

Då måste vi vara beredda att höja den statliga skattenivån och satsa ännu mer resurser på välfärden och skolan och inte tro att skattesänkningar löser alla problem. Det är en ekvation som inte går ihop.

Foto: Helena Smith

Tomas Wennström (S), personalnämndens ordförande vid Umeå kommun

facebook Twitter Email