Ari Leinonen

fritidsnämndens ordförande

Ari Leinonen (S), foto: Helena Smith

Namn: Ari Leinonen 

Födelseår: 1958

Yrke: Utbildad fritidsledare, idag föreningsledare

Främsta uppdrag: Ordförande fritidsnämnden

Kontakt: ari.leinonen@umea.se / 070 567 92 14

Personlig presentation

Jag heter Ari Leinonen och fick förtroendet 2014 som Fritidsnämndens ordförande. Mitt engagemang i Umeås socialdemokrati tog fart 93-94 när jag fick möjligheten och genomgå Politiska Aftonskolan. Har sedan av mitten av 90 talet varit förtroendevald i kommunfullmäktige, Jämställdhetsutskottet och Fritidsnämnden. Är medlem i Gimonäs-Carlshems Socialdemokratiska förening sedan i slutet av 80-talet och är idag ordförande.

Jag blev medlem i början av 80-talet i Brämaregårdens S-förening i Göteborg. Efterkrigstidens historia, upplevelser och berättelser i mellersta Finland var grunden i mitt ställningstagande. Idag är det balansen av två grundläggande behov, trygghet och frihet för människan när jag tittar tillbaka och framåt som är Socialdemokratins ledstjärnor.

Boende och levnadssituation: Gift med tre barn, två bonus och tre barnbarn. Bor på Östra Ersboda. Jag mår som bäst efter en föreningsaktivitet och följa barnbarnens infall och utveckling. Må bra listan kan fyllas på med P1, lokaltidningarna och SVT som sätter igång tankar till mina träningsrundor.

Smultronställen är och följa folklivet på läktarna i Umeås idrott. Promenad uppströms längs Umeås Älvslandskap med start nedanför Backens Kyrka och tystnaden nära naturen runt Grössjöns kommunala naturreservat.

Senaste nytt med Ari Leinonen:


Prenumerera på nyheter från oss

Prenumerera på nyheter från Socialdemokraterna i Umeå genom att fylla i din e-post nedan. Du får sedan ett mail där du måste godkänna prenumerationen.


Vi ses igen kamrater!

Vi ses i Folkets hus, i studiecirkeln, vid möten i arbetarekommun och i facket.

Vi ses igen i futten på byggarbetsplatserna, under rasten klockan 9:15, någonstans mellan mackan och kortleken, en stunds politik.

Vi ses igen i valstugan, dessa den svenska sågverksindustruns kuttersmycken.

Vi ses igen, kamrater, någonstans i skärningspunkten mellan drömmen och slitet, i människornas möte till prövande samtal och gemenskap.

Olof Palme, avslutningstal vid partikongressen 1975

Engagera dig du också!

För ett tryggt, hållbart och jämlikt Umeå. Ett starkare samhälle med kraft att ta itu med samhällsproblemen. Du behövs!

Har du frågor om det som står på denna sida eller vill rapportera ett fel?

  • Använd kontaktformuläret längst upp på denna sida.

Do you need further information in English?

Click on the link below for more resources in English and contact us in need of further assistance.

Våra sociala medie-kanaler

Dela den här sidan

facebook Twitter Email