Valupptakt i Umeå!

I går hade Socialdemokraterna i Umeå valupptakt tillsammans med LO på renmarkstorget i Umeå.

Våra kommunalråd Hans Lindberg och Janet Ågren presenterade valmanifestet för Umeå, regionrådet Peter Olofsson valmanifestet för regionen och riksdagsledamöterna Björn Wiechel och Helén Pettersson den politik vi går till val på för ett tryggare Sverige. Samtliga foton: David Nordlund.

Det hällregnade fram tills valupptaktens början, då slutade det. Medan föräldrarna pratade med politikerna vid bokbordet fick barnen ansiktsmålning och tårta. Och trubaduren Magda Andersson (inte partiledaren) spelade så vackert. Tack så mycket för att du var med oss!

LO Sverige:s ordförande Susanna Gideonsson talade om den överenskommelse Socialdemokraterna i Umeå ingått idag med landsorganisationen, som innebär lokala krafttag för att motverka fusk, dumpning av arbetsvillkor och kriminalitet i arbetslivet.

Från IF Metall Mitt i Norrland talade Carola Andersson, från Kommunal Umeå Victoria Dahlberg och Josefin Granberg och från Handels avd 29 Andreas Sjögren, som också är facklig ledare för Socialdemokraterna i Umeå.

Våra ordförande i skolnämnderna, Moa Brydsten och Peter Vigren, talade om Socialdemokraternas förslag att förbjuda vinstuttag i skolorna och införa en rättvisare skolpeng (som tyvärr röstades ner i riksdagen av M och SD).

Ordförande för äldrenämnden, Carin Nilsson, och personalnämnden, Tomas Wennström, talade om satsningarna i budgeten på bemanningen i äldreomsorgen. Och byggnadsnämndens ordförande Mikael Berglund presenterade vår kandidat som ny ordförande för tekniska nämnden, Christina Bernhardsson! Ordförande för Svenska Cykelstäder bland annat.

Från de socialdemokratiska föreningarna gick bl.a. Torgny Forss från Socialdemokraterna på Gimonäs och Carlshem upp med en appell för Grössjön.

En fin dag och en fin valupptakt. Nu fortsätter det politiska arbetet. Och varje dag fram tills valet den 11 september ska vi vara ute och prata med umeborna om vår politik!

facebook Twitter Email