Carin brinner för äldres välfärd

Carin Nilsson (S) är ordförande i äldrenämnden vid Umeå kommun. Seniorers välfärd och att stärka och utveckla äldreomsorgen är en hjärtefrågor för henne: ”Det handlar om rätten till värdighet och trygghet för alla som under ett långt liv varit med och byggt samhället."

Carin bor i Ytterbodafjärden utanför Sävar och har ett långt politiskt engagemang bakom sig. På fritiden odlar Carin grönsaker och blommor, det är uppenbart för alla som känner henne. Hon har ofta mycket som blir över av växter, grödor och blommor som hon ger bort till vänner och bekanta.

Hon har alltid haft ett stort samhällsintresse och detta omsatte hon först i sin yrkesförening, Svensk laboratireassistentförening.

”Det handlar om rätten till värdighet och trygghet för alla som under ett långt liv varit med och byggt samhället.”

Carin Nilsson (S), äldrenämndens ordförande vid Umeå kommun

Hon var länge även engagerad i facket, i Vårdförbundet och TCO Västerbotten. Med sin bakgrund inom hälso- och sjukvården vet hon av egen erfarenhet att det behövs mer resurser och att personalen behöver få bättre villkor, för att vi ska kunna utveckla välfärden.

”Välfärden; alltså skola, vård och omsorg, är inte produktionssystem där marknadens principer leder till bättre resultat eller rättvisa. Det går inte att pressa på och det kostar att ge en bra vård och omsorg.”

säger hon och fortsätter:

”Och personalen förtjänar goda villkor. Då måste vi ha en finansiering som räcker och just nu är läget ansträngt i hela Sverige. Valet i höst handlar mycket om hur vi väljer väg för framtiden. Det behövs mer resurser för att möta de äldres behov och skapa goda arbetsmiljöer och arbetsvillkor för den personal som behövs.” säger hon och avslutar med:

“Men då behövs också ett starkare mandat för att sätta välfärden framför skattesänkningar, annars kan vi inte göra de reformer och förändringar som krävs för att nå hela vägen fram.”

facebook Twitter Email