Bild på den socialdemokratiska fullmäktigeledamoten Anneli Andersson från Holmsund.

“I Socialdemokraterna hittar jag den värdegrund som speglar den värld och samhälle jag önskar alla.”

Anneli Andersson är 46 år gammal och bor i Holmsund. Förutom sitt brinnande engagemang som ordförande för Holmsunds socialdemokratiska förening är hon nyinvald ledamot i kommunfullmäktige. Hon har också fått förnyat förtroende att tjänstgöra som ledamot i Umeå kommuns äldrenämnd.

Anneli är en driven person med många järn i elden. Hon är ensamstående mor till två tonåringar, politiskt engagerad och jobbar i Umeå kommuns hemtjänsten. För att koppla av tar hon promenader med sina två hundar och spenderar en hel del tid på gymmet.

Anneli engagerade sig politiskt 2009 inför kyrkovalet i Vindeln. Valet 2010 stod hon också på listan till kommunfullmäktige i Vindeln. Sammanlagt var hon politiskt aktiv i Vindeln i sex år innan hon och hennes familj valde att flytta tillbaka till Holmsund.

På frågan om varför hon valde att bli socialdemokrat svarar Anneli: “Jag brukar säga att solidaritet är mitt ledord i livet. Allas lika värde har alltid varit viktigt och i Socialdemokraterna hittar jag den värdegrund som speglar den värld och samhälle jag önskar alla.”

Anneli brinner för frågan om att alla ska ha rätt till en värdig ålderdom präglad av så hög grad som frihet som möjligt. Det är detta som väglett henne i såväl sitt val av yrke som valet att kandidera till äldrenämnden.

Vill du precis som Anneli bidra till ett mer solidariskt, jämlikt och hållbart Umeå? Engagera dig du också. Du behövs. Tillsammans bygger vi ett fortsatt öppet, tryggt och mer jämlikt Umeå!

Läs mer här: https://umesosse.se/engagera-dig/

Foto: David Nordlund

facebook Twitter Email