Emma brinner för solidaritet och rättvisa, jämställdhet samt klimat- och energipolitik

Emma Vigren är 37 år gammal, jobbar som verksamhetsassistent och fick även förtroendet att tjänstgöra som ordinarie ledamot i kommunfullmäktige efter valet i september 2022. Under hösten förra året fick hon även förnyat förtroende att fortsätta sitt uppdrag som styrelseordförande för Umeå Energi AB.

Emma bor med sin make, de gemensamma barnen och katt i ett hus i Västerhiske. Hon beskriver sig som “en engagerad småbarnsförälder som gillar att gräva runt i trädgården, fynda på loppisar och dricka kaffe – samt emellanåt drömmer om lite mer tid för föreningsliv utanför politiken”.

På frågan om hur länge hon varit politiskt engagerad och varför berättar hon:

“Jag blev medlem i SSU för snart 20 år sedan, både för att jag ville påverka konkreta saker i Umeå och för att jag ville att partiet skulle gå lite mer “back to basics”, till den demokratiska socialismens ideal. Efter att ha varit aktiv i elevråd och andra ideella föreningar som ung var nästa steg helt enkelt att också engagera mig i lokalpolitiken.”

Emmas hjärtefrågor i politiken är solidaritet och rättvisa, infrastrukturfrågor, stadsplanering, jämställdhet och energi- och klimatfrågor. Ett intresse som går hand i hand med uppdraget i Umeå Energi.

Vad ser du fram emot med arbetet framåt under mandatperioden?

“Under tidigare mandatperiod har vi påbörjat en rad olika projekt i Umeå Energi som jag ser fram emot att fullfölja, inte minst vad gäller effekt och energibehoven i regionen. Men jag ser också fram emot att på ett konkretare sätt kunna visa hur Umeå Energi bidrar till att klara miljömålen, inte minst kring sopsortering och skorstensutsläpp på våra anläggningar.”

Vill du också engagera dig för ett hållbart, jämställt och jämlikt samhälle? Du behövs! Bli medlem i Socialdemokraterna i Umeå: https://umesosse.se/engagera-dig/

Foto ovan: David Nordlund

facebook Twitter Email