“Det kändes viktigt att engagera sig politiskt till försvar för demokratin – särskilt i dessa tider när högerextrema rörelser tar sig allt mer makt.”

Jannice Persson är 36 år gammal och bor i Bullmark. Hon jobbar som enhetschef och är sedan valet 2022 ersättare i kommunfullmäktige för Socialdemokraterna. Jannice har också valts in som ersättare i byggnadsnämnden. Hon är utöver detta engagerad i bygderådet och landsbygdsutvecklingsrådet.

Jannice bor i villa och uppskattar verkligen lugnet utanför stan och möjligheterna att bara gå ut i naturen och laga mat över öppen eld och dricka kokkaffe. Hennes hjärtefrågor i politiken är bostadsbyggande, skola, barn och ungas rättigheter och landsbygdsutveckling.

På frågan om hur länge hon varit politiskt engagerad och varför berättar Jannice:

“Jag har vart politiskt aktiv i cirka två år nu. Jag vill helt enkelt ha möjligheten att vara med och påverka de beslut som rör mig, mina närmsta och mitt lokalsamhälle. Det kändes viktigt att engagera sig politiskt till försvar för demokratin – särskilt i dessa tider, när högerextrema rörelser tar sig allt mer makt. Jag är socialdemokrat för jag tror på solidaritet och på alla människors lika värde.”

Jannice fortsätter:

“Eftersom det är min första mandatperiod så kommer det att bli en spännande och lärorik resa att lära mig hur allt fungerar. Det ska bli intressant att få vara med i processen från att något är en tanke eller en idé till att det blir ett faktiskt beslut som påverkar vardagen för mig och andra. Det känns förpliktande att hedrande att få vara delaktig i att göra skillnad för Umeås invånare.”

Vill du också engagera dig för ett demokratiskt och solidariskt samhälle? Vårt parti växer, bli medlem du också: https://umesosse.se/engagera-dig/

Foto ovan: David Nordlund

facebook Twitter Email