Tack för ert stöd – nu börjar det viktiga arbetet!

Socialdemokraterna ökade i valet till kommunfullmäktige i Umeå med 6 procentenheter. Detta ger oss kraft i att fortsätta med och höja ambitionerna i arbetet för ett tryggt och hållbart Umeå med en stark välfärd genom hela livet.

Tack till alla er som valarbetat, knackat dörr och delat material. Till dig som tagit diskussionerna vid fikabordet och med familjemedlemmar. Tack för att ni gör vår folkrörelse starkare och vårt Umeå bättre!

Tack till alla Umebor som röstat på oss för ert förtroende i valet. Ni har gett oss ett utökat mandat att fortsätta jobba för ett Umeå där välfärden, tryggheten, jobben och arbetet för klimatet är högst upp på agendan. Tillsammans kommer vi ta oss an de utmaningar som Umeå står inför och göra allt för att fortsätta göra kommunen till en ännu bättre, tryggare och mer hållbar plats att bo och leva i!

Vi ser med oro på den nationella utvecklingen med växande extrema krafter och en högerpolitik som syftar till att nedmontera den sociala tryggheten för att bekosta skattesänkningar för de som redan har mest. En politik som springer välfärdskapitalisternas ärenden, åsidosätter vanligt folks intressen och som inte tar klimatkrisen på allvar.

Men nu är tiden inne att jobba ännu hårdare och kavla upp ärmarna. Att göra det vi kan i Umeå och söka bli fler som engagerar sig för en bättre framtid för alla människor.

Du behövs i detta arbete och nu är det viktigare än någonsin att organisera sig. Om du inte redan är med i facket – gå med. Gå med i ett politiskt parti och gör din röst hörd mer än vart fjärde år. Du kan göra en insats i det lilla som får betydelse för vårt samhälle i stort. Tillsammans är vi starkare än var för sig!

Varma hälsningar,

Hans Lindberg (S), kommunalråd

Janet Ågren (S), kommunalråd

facebook Twitter Email