Utbildningsministern besökte Umeå

Igår hälsade utbildningsminister Anna Ekström på i Umeå!

Hon besökte universitetet och Konstnärligt campus, och tillsammans med Peter Vigren två av Yrkeshögskolans stoltheter: tandsköterskeutbildningen på Nus och driftledarutbildningen på Forslunda!

På Forslunda höll hon på att fastna hos lammen, men hann ändå med att köra traktor, träffa en nyutexaminerad elev (som redan driver lantbruk i Jämtland), och få en presentation om utmaningarna för utbildningen – och dess stora betydelse för den gröna omställningen.

På kvällen blev det dörrknackning på Ålidhem med Umeå AK och sedan kaffe med S-studenter och SSU Umeå (som enligt Anna var ”lika gulliga som lammen”). Hon fick även träffa Ålidhems s-föreningsordförande Kerstin Granberg Lundgren, vilket är en verklig ära.

Gulligast av alla var ändå Umeå arbetarekommuns hedersmedlem, som aktivt hjälpte till att knacka dörr!

facebook Twitter Email