”Arbetet för klimat och miljö ska gå hand i hand med rättvisa, en bättre vardag för vanligt folk och jämställdhet.”

Andreas Sjögren (S) är ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden vid Umeå kommun. Han brinner för jämställdhet och att Umeå ska gå i första ledet för en snabb och rättvis klimatomställning.

”Omsorg om miljö och klimat går hand i hand med möjligheten att bygga en bättre vardag för vanligt folk och att ta ytterligare steg mot ett mer jämställt samhälle. Helt enkelt hållbarhet ur alla aspekter. Alla pelare behöver vara bärkraftiga, såväl den ekologiska som sociala, för att vi ska få till den omställning vi och planeten behöver.”

Varför han blev politiskt engagerad beskriver han såhär:

“Jag blev genom mitt fackliga engagemang påmind om hur viktigt det är att påverka både via förhandlingar och kollektivavtal men att aldrig stanna bara där utan på ett strukturerat sätt ta frågorna vidare även via lagstiftning. Där kommer politiken in i bilden. Dessutom var det väldigt roligt att träffa människor med ett lika stort driv som en själv.”

👉 Läs, se och hör mer om Andreas här: https://umesosse.se/om-oss/vara-politiker/namndsordforande/andreas-sjogren/

facebook Twitter Email