Högerns småpengar är ett hån mot Sveriges pensionärer!

Svart på vitt. Hjälp oss sprida sanningen om högerpartiernas pensionsförslag!

Garantitillägget som vi föreslår ger en dryg miljon pensionärer höjd pension.

Med oppositionens förslag är det knappt 900 000.

Det skiljer nästan 200 000 i antal pensionärer som för förstärkt ekonomi. Färre av de pensionärer som behöver det som mest berörs. Det är bara runt 200 000 pensionärer som kan få det maximala beloppet som högerpartierna föreslår i höst på lite drygt 800 kronor.

Det kan jämföras med regeringens förslag som ger 1 000 kronor till en halv miljon pensionärer.

Det beror bland annat på att en stor del av oppositionens förslag handlar om att höja bostadstillägget. Problemet är bara att det inte ens är hälften av dem med garantipension idag som har bostadstillägg. Ännu färre är de som är ensamstående, vilket du måste vara för att få oppositionens föreslagna maxhöjning av bostadstillägget.I genomsnitt får de berörda pensionärerna runt 750 kronor mer i plånboken varje månad, med garantitillägget och runt 500 kronor mer i plånboken varje månad, med oppositionens förslag.

Med vårt förslag kommer pengarna redan i augusti, med oppositionens först i oktober. Den halv miljon som behöver det som mest kommer innan årets slut totalt att ha fått 5 000 kronor mer i plånboken med vårt förslag. Det är särskilt viktigt under en tid med skenande matpriser.

M:s och SD:s bud ger inte ens de 200 000 pensionärer som ska få mest hälften av det. Det är en tydlig skillnad.

facebook Twitter Email