“Tillsammans bygger vi trygga och hållbara arbetsplatser – och ett bättre Umeå!”

I dag besökte Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande vid Umeå kommun, IF Metall-klubben vid Komatsu Forest. Det här är hans reflektioner efter besöket.

Fackligt engagemang stärker Umeå och våra industrier! För det är tillsammans vi gör vardagen bättre och bygger trygga och hållbara arbetsplatser – och i förlängningen ett tryggare och mer hållbart Umeå!

I dag hade jag den stora förmånen att agera mötesordförande på årsmötet för IF Metall Södra Västerbotten:s klubb på Komatsu Forest.

Den djupt uppskattade ordföranden för klubben Ola Borgström, som under många år arbetat outtröttligt för sina kamraters bästa, räckte med varm hand över ordförandeskapet för klubben till den kloka och engagerade Lena Johansson som fick enhällig uppslutning i sitt nya uppdrag.

Det var stort för mig att få vara delaktig i att tacka Ola för hans fantastiska insatser och gratulera Lena till förtroendet. Det var tydligt från alla närvarandes sida att Ola har gjort skillnad på sin arbetsplats och varit otroligt uppskattad för sitt ledarskap. Det är en tung och förpliktande ordförandeklubba Lena tar över (både bildligen och bokstavligen, se nedan) men jag hyser inga tvivel om att framtiden är ljus för klubben på Komatsu under Lenas ledarskap.

Klubben på Komatsu visar styrkan i det fackliga engagemanget, det fackliga löftet och solidariteten. De har varit drivande i företagets utveckling och spelar en viktig roll för att industrin ska vara en arbetsplats med god gemenskap även i framtiden. Deras framgångsrika arbete är också viktigt för att säkerställa en så säker arbetsmiljö som möjligt, inte bara på Komatsu utan i hela industri-Umeå.

Det värmer i mitt fackliga hjärta varje gång jag får besöka fackliga kamrater på arbetsplatser. Jag fick ett varmt tack för mitt deltagande – men det är framförallt jag som ska tacka. Jag vill passa på att återigen förmedla till alla vänner i fackföreningsrörelsen att de aldrig behöver tveka att höra av sig.

Jag kommer och tar en kaffe och surrar med er och era kamrater när som helst – det är bara att ringa! För tillsammans kan vi göra vardagen bättre och bygga trygga och hållbara arbetsplatser – och i förlängningen ett tryggare och mer hållbart Umeå!”

Hans Lindberg

Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande vid Umeå kommun.

facebook Twitter Email