Målaren som blev kommunalråd

Hans Lindberg (S) är målaren som blev facklig ombudsman och sedan lät sin övertygelse blomma ut i ett politiskt engagemang.

När Hans som ung gav sig ut i arbetslivet blev han snabbt varse om de landvinningar fackföreningsrörelsen gjort för svenska arbetare och vikten av att gå samman med andra för att påverka vardagen till det bättre.

Det fackliga engagemanget växte parallellt med insikten om att vi också måste engagera oss politiskt för att säkerställa en god skola, vård och omsorg, jämlik utveckling och trygghet för vanligt folk. Nu jobbar han för ett tryggt och hållbart Umeå på posten som kommunstyrelsens ordförande vid Umeå kommun. Han är vår kandidat till samma post i höstens val den 11 september.

Läs mer om Hans via denna länk.

Du kan också ta del av regelbundna uppdateringar med Hans tankar, reflektioner och politiska uttalanden på https://blogg.vk.se/hans-lindberg.

facebook Twitter Email