Nu firar vi första maj tillsammans igen!

Vi samlas i parken med arbetskamrater, vänner och barn och tågar för att ta tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden. Vi ska ha en skola som kan ta ansvar för alla barn, och en sjukvård vi kan lita på. Vi ska ha ett samhälle utan klyftor, där alla kan utvecklas och vara den de vill. Vi tror att Sverige och Umeå kan ännu bättre!

Årets huvudtalare är skolminister Lina Axelsson Kihlblom. Talar gör också Ethel Henriksson från Kommunal, Isak Åström från SSU och Novalie Lilja från S-kvinnor.

Tider:

12.00: Samling i Döbelns park, Umeå. Försäljning av första maj-märken, LO har med sig popcornmaskinen och Socialdemokraterna bjuder på kaffe, kaka och festis till barnen!

12.30: Uppställning för avmarsch

13.00- ca. 14.00: Tal på Rådhustorget

Efter talen är det samling i Freja på Folkets Hus med fika och fiskdamm för barnen. Kom och ställ dina frågor till skolministern!

Lokala möten och majtåg:

Ålidhem: Samling vid Klossen kl. 10 för fika och appeller. Avmarsch kl. 11 mot Döbelns park
Mariehem: Samling i Mariehem centrum kl. 10:30, tal. Avmarsch kl. 11 mot Döbelns park
Berghem: Samling i korsningen Berghemsv./Axtorpsv. kl. 11 för att invänta och ansluta till Mariehems tåg mot Döbelns park
Hörnefors: Möte i gamla kommunkontoret kl. 16.00 med kommunalråd Hans Lindberg

De som vill göra egna skyltar är välkomna till Vårdvux (gamla handelsskolan på Mossvägen 1) på Valborgsförmiddagen mellan 11–12. Berghems socialdemokratiska förening bjuder på kaffe och uppslag. Ordförande ska göra en stor skylt som det ska stå “Satans mördare” på, i protest mot Ryssland. Bara inte alla föräldrar blir arga för att barnen lär sig svära med citat av Olof Palme.

Hjärtligt välkomna att fira första maj igen!

Socialdemokraterna i Umeå

facebook Twitter Email