Första maj 2022 i Umeå

Äntligen har arbetarrörelsen i Umeå möjlighet att hålla ett fysiskt firande av arbetarnas dag igen! Det blir tåg till Döbelns park, marsch till Rådhustorget med musikkår och tal när vi kommer fram. Efteråt ses vi på Folkets hus för mingel, fika och fiskdamm för barnen!

Årets huvudtalare är skolminister Lina Axelsson Kihlblom. Talar gör också Ethel Henriksson från Kommunal, Isak Åström från SSU och Novalie Lilja från S-kvinnor.

Vi samlas i Döbelns park med arbetskamrater, vänner och barn och tågar för att ta tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden. Vi ska ha en skola som kan ta ansvar för alla barn, och en sjukvård vi kan lita på. Vi ska ha ett samhälle utan klyftor, där alla kan utvecklas och vara den de vill. Vi tror att Sverige och Umeå kan ännu bättre!

Tider:

  • 12.00: Samling i Döbelns park, Umeå. Försäljning av första maj-märken, LO har med sig popcornmaskinen och Socialdemokraterna grillar hamburgare!
  • 12.30: Uppställning för avmarsch
  • 13.00- ca. 14.00: Tal på Rådhustorget

Efter talen är det samling i Freja på Folkets Hus med fika och fiskdamm för barnen. Kom och ställ dina frågor till skolministern!

Lokala möten och första majtåg:

  • Ålidhem: Samling vid Klossen kl. 10 för fika och appeller. Avmarsch kl. 11 mot Döbelns park
  • Mariehem: Samling i Mariehem centrum kl. 10:30, tal. Avmarsch kl. 11 mot Döbelns park
  • Berghem: Samling i korsningen Berghemsv./Axtorpsv. kl. 11 för att invänta och ansluta till Mariehems tåg mot Döbelns park
  • Hörnefors: Möte i gamla kommunkontoret kl. 16.00 med kommunalråd Hans Lindberg

De som vill göra egna skyltar är välkomna till Vårdvux (gamla handelsskolan på Mossvägen 1) på Valborgsförmiddagen mellan 11–12.

Hjärtligt välkomna att fira första maj igen!

facebook Twitter Email