Öppet möte: En skola under attack?

Skolan har varit ett slagfält för privata vinstintressen alltför länge. Vi välkomnar allmänheten till ett öppet möte den 26 april kl 19:00 i Maja Beskowskolans fik för en diskussion om hur vi säkerställer en jämlik skola under demokratisk kontroll där elever och lärare går före privata vinstintressen.

Det är inte okej att skattemedel avsedda för skolan tas ut som aktieutdelningar som slussas till skatteparadis. Det är inte okej med orimligt resursbortfall till följd av skolpengssystemet och därmed mindre pengar för undervisning och elevhälsa. Det är inte okej att Sverige har en skolsegregation som i förlängningen bidrar till ökade klyftor och att samhället glider isär.

Så ska det inte få vara. Sverige kan bättre.

I spåren av vinsternas flykt från skolan följer ett alltmer uppdelat samhälle. Vi måste ta tillbaka den demokratiska kontrollen över skolan, och se till att varenda krona avsedd för elevernas utbildning och utveckling kommer dit de ska.

Vi bjuder därför in allmänheten till en kväll där vi kommer att bena i konsekvenserna av vinstuttag i välfärden och hur det nuvarande skolsystemet slår ojämlikt mot olika grupper och hindrar elever från att förverkliga sin fulla potential.

Välkomna på detta öppna möte och diskutera villkoren för en jämlik skola med oss! Vi bjuder på fika!

Var och när?

Maja Beskowskolans fik, tisdagen den 26 april kl 19:00.

Ingen föranmälan krävs. Anmäl dig dock gärna om du har möjlighet i vårt Facebookevent.

Medverkande:

Linus Sköld (S), riksdagsledamot från Norrbotten och ledamot i utbildningsutskottet.

Moa Brydsten (S), för- och grundskolenämndens ordförande vid Umeå kommun.

Peter Vigren (S), gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande Umeå kommun och författare till rapporten Yrkesprogrammens död (Arena Idé, 2022)

Hör panelisterna Moa Brydsten (S) och Peter Vigren (S) prata om vår syn på skolan i klippet nedan.

Evenemangsaffisch för det öppna mötet.

facebook Twitter Email