Vi investerar i kunskap, bildning och lärande för alla!

Den första oktober invigdes det nya biblioteket på Teg av bl.a. Helena Smith (S), kulturnämndens ordförande, och Moa Brydsten (S), för- och grundskolenämndens ordförande.
Det nya, moderna biblioteket finns i anslutning till Tegs centralskola och kommer att erbjuda våra barn och unga – och alla vi andra – jämlik tillgång till en oas för möten mellan människor, bildning, kunskap, kultur och lärande.
Tillgången till bibliotek är en viktig del av att bygga ett tryggt och hållbart Umeå där människor kan utvecklas och mötas i vardagen!
När steg nu tas för att omvandla gamla E4:an – i takt med att Västra länken färdigställs – till en stadsgata och bygga ihop Teg med centrala Umeå så känns det väldigt glädjande, men även naturligt, att kunna installera ett nytt och modernt bibliotek som tillsammans med skolan och fritidsgården blir ett nytt centrum för umeborna.
säger Helena Smith (S).
Läs mer om biblioteket och ta del av dagens invigning här.
Du kan även ta del av Helena Smiths (S) invigningstal på vår Youtubekanal.
facebook Twitter Email