Välkommen till Socialdemokraterna i Umeås höstkickoff

Den 29 september avskaffas flera av de restriktioner som gällt med anledning av pandemin. Bl a avskaffas deltagartaken för offentliga tillställningar och privata sammankomster i t ex hyrda lokaler.

Medlemmarna i Umeå Arbetarekommun bjuds därmed till en kickoff för att komma igång med valrörelsen inför nästa års allmänna val. För att inte bidra till smittspridning, kommer vi ändå att vara försiktiga genom att kombinera fördelarna med den digitala tekniken med att träffas fysiskt i begränsad omfattning. Välkomna till två spännande träffar med intressanta gäster för att diskutera olika teman relaterade till valrörelsen.

Vårt program består av två delar:

Del 1 (Söndag 10 oktober kl 9-12.15):

  • 2022 års val. Vad står på spel? Sanna Gideonsson, ordf i LO
  • Fördelningspolitik för jämlikhet och rättvisa. Fredrik Olovsson, ledamot i Socialdemokraternas arbetsgrupp för jämlikhet presenterar arbetsgruppens underlagsrapport
  • Att vinna valet. Axel Björneke, valledare för Socialdemokraterna

 

OBS: De första 30 medlemmar som anmäler sig kan delta fysiskt på Umeå Folkets Hus där vi även bjuder på fika. Det kommer finnas gott om plats för att kunna hålla lämpligt avstånd.

Övriga kan delta via zoom: https://socialdemokraterna.zoom.us/j/89290577534

Del 2 (Tisdag 12 okt kl 18.30):

  • Arbetarnas stöd för SD – en ny klassröstning? Maria Oskarsson, professor Statsvetenskapliga Institutionen Göteborg Universitet

 

Obs: Deltagandet sker enbart digitalt. Zoomlänk: https://socialdemokraterna.zoom.us/j/82327902838

 

Anmälan skickas till expen@umesosse.se senast torsdag 7 oktober.

facebook Twitter Email