Lena Karlsson Engman

tekniska nämndens ordförande

Foto: Jennifer Kungsman
Kontakt

E-post: lena.karlsson-engman@umea.se

Personling presentation

Bor sen snart ett år tillbaka i bostadsrätt väst på stan i Umeå, efter många år som Obbolabo. Jag är gift med Ingemar och vi har 3 vuxna barn. Jag är kemist och har jobbat på FOI i mer än 30 år, men är nu politiker på heltid sen 2015. Jag gillar att vara i vår stuga, att renovera, plantera och handarbeta. Vill spela mera dragspel, men behöver ett nytt. Funkar sånt i flerfamiljshus, det är frågan?

Hur jag blev engagerad i politiken: Det är så länge sen så jag minns knappt, jag blev medlem i partiet under tidigt 80-tal. För mig har Socialdemokratin alltid varit det givna valet. Ett parti som har förmåga att skapa välstånd och utveckling och ge alla, oavsett klass, möjlighet att vara en del av den.

Hjärtefrågor i politiken: Jag är väldigt intresserad av samhällsbyggnadsfrågor. Fokus ligger på hur vi på ett hållbart sätt planerar och bygger trafiklösningar samt att det offentliga rummet görs attraktivt och tillgängligt för så många som möjligt.

Aktuella uppdrag: Jag är jag ledamot i kommunfullmäktige, ordförande i Tekniska nämnden och Umeåregionens brand och räddningsnämnd, därtill ledamot i INAB och Umeå Hamns styrelser. Jag är också ordförande i Biofuel Region samt i Umeå Biotech Incubator.


Prenumerera på nyheter från oss

Prenumerera på nyheter från Socialdemokraterna i Umeå genom att fylla i din e-post nedan. Du får sedan ett mail där du måste godkänna prenumerationen.


Engagera dig du också!

För ett tryggt, hållbart och jämlikt Umeå. Ett starkare samhälle med kraft att ta itu med samhällsproblemen. Du behövs!

Har du frågor om det som står på denna sida eller vill rapportera ett fel?

  • Använd kontaktformuläret längst upp på denna sida.

Do you need further information in English?

Click on the link below for more resources in English and contact us in need of further assistance.

Våra sociala medie-kanaler

Dela den här sidan

facebook Twitter Email