Socialdemokraterna i Umeå har haft sitt årsmöte

I söndags (20200906) har Umeå Arbetarekommun haft sitt årsmöte. Det skulle ha ägt rum den 29 mars, men blev uppskjuten på grund av pandemin. I söndags samlades ett 70-tal medlemmar genom videolänk för att genomföra årsmötet.

 

 

 

 

 

 

Mötet, som varade i 2 timmar, gästades av Västerbottens nya landshövding Helene Hellmark Knutsson och ordförande för LO-distriktet i Norra Sverige Krister Johansson. Landshövdingen pratade bland annat om idrottsrörelsens betydelse för Umeå och gratulerade för att Umeå fick utmärkelsen årets bästa idrottsstad 2020. LO-distriktets ordförande pratade om vikten av facklig-politisk samverkan och riktade skarp kritik mot LAS-utredningen.

Det ämne som diskuterades mest under mötet var hur den facklig-politiska samverkan med LO-förbunden ska utvecklas och på vilket sätt ska partiet samarbeta med fackförbund som organiserar tjänstemän och akademiker. Vårt parti bildades en gång i tiden av fackliga organisationer inom arbetarkollektivet och sedan dess har LO-förbunden haft en central ställning i partiet. Denna fackliga-politiska samverkan vill vi utveckla för att kunna stärka de banden och stärka löntagarnas ställning i samhället. Men vi måste även hitta bättre former för samarbete med fackförbund inom akademiker- och tjänstemannakollektivet som har valt partipolitisk neutralitet.

 

 

 

 

 

 

Årsmötet biföll valberedningens förslag på alla punkter med acklamation. Mötet valde därmed ny studieorganisatör, som blev Kurt-Åke Sjöström, som bland annat jobbat tidigare som ABF-ombudsman och brinner för folkbildning. Nya i styrelsen blev Novalie Lilja, läkare och ordförande för Umeå Socialdemokratiska kvinnoklubb, Sandra Jakobsson, lastbilschaufför och ordförande för Transportarbetareförbundet avd 28, och Lina Vänglund, som studerar till studie- och yrkesvägledare på Umeå Universitet. Den sittande valberedningen fick även fortsatt förtroende.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist men inte minst avtackades Ewa Ögren. Efter 18 år som verksamhetsassistent för arbetarekommunen, gick Ewa nyligt i pension och avtackades med en blombukett och ett tacktal. Ewa har varit väldigt omtyckt av medlemmarna och fungerat som ett stort stöd för både styrelsen och medlemmarna. Vi kommer att sakna Ewa. Lyckligtvis lämnar hon inte oss helt och hållet, för även om hon slutar som verksamhetsassistent så börjar hon engagera sig som vanlig medlem. Så vi kommer ändå ses på barrikaderna 😉

Avslutningsvis vill jag å styrelsens vägnar tacka alla som deltog och bidrog till att vi lyckades med ett väldigt bra genomfört årsmöte, trots att det var vårt första årsmöte via videolänk.

 

Kamratliga hälsningar

 

 

 

 

 

 

Alejandro Caviedes
Ordförande i Umeå Arbetarekommun

facebook Twitter Email