Socialdemokratiskt Idéforum – TEMA KLIMAT

Observera att den första träffen 26 mars är inställd p g a det rådande läget med Coronaviruset, vi återkommer med information om de senare datumen.

Hur ser en socialdemokratisk klimatpolitik ut? Och vilka förslag kan det finnas som inte bara hanterar den klimatkris som pågår just nu utan ställer om samhället till att långsiktigt vara hållbart för klimatet.

Klimatet och miljön är en fråga som ständig är aktuellt och särskilt nu i Umeå kommun efter fullmäktiges beslut den 24/2-20 om de nya miljömålen som innebär att Umeå ska nå Parisavtalets mål inom tio år till skillnad från övriga EU som ska göra det inom 30 år.

Detta kommer vara fokus för de kommande träffarna för Socialdemokratiskt Idéforum under våren. Temat kommer behandlas under tre träffar med den första träffen den 26/3 och sedan 15/4 och 11/6.

Under den första träffen kommer Andreas Sjögren, ordförande i Miljö- och Hälsoskyddsnämnden, att inleda med att prata om vad Socialdemokraterna driver för frågor om klimatet i kommunen idag, efter det kommer vi var och en genomföra klimatkalkylatorn (räkna ut ditt klimatavtryck), och sedan kommer fokus vara på att diskutera hur vi kan ta det här vidare.

Mötet börjar 18.30 och vi håller till på ABF. Har du ingen smart telefon får du gärna ta med egen dator, annars löser vi det på annat sätt. Anmälan till första mötet sker till rosa.vallgarda@hotmail.com senast 23/3.

Datum för träffarna
Torsdag den 26 mars kl. 18,30, inställd träff p g a det rådande läget med Coronaviruset
Onsdag den 15 april kl. 18,30
Torsdag den 11 juni kl. 18,30

Styrelsen för Umeå arbetarekommun
/gm Irma Olofsson, Kurt-Åke Sjöström & Rosa Vallgårda

Alla är varmt välkomna!

facebook Twitter Email